Seksualiteit en intimiteit intimiteit missen in relatie

Liefde kent oneindig veel vormen. Zo is het leven nu eenmaal ingericht. In de partnerrelatie vormen intimiteit en seksualiteit twee basisprincipes.

Zonder intimiteit is er afstand. Het stroomt niet in je relatie. De passie, het vuur van de eerste periode van je relatie lijkt uitgeblust. Terwijl vroeger alles vanzelf leek te gaan, ben je van elkaar verwijderd geraakt. Het stokt.

Gesprekken samen verlopen vanuit routine. Samen vorm je een huishouding, en alles is in praktische zin op orde. En tegelijk knaagt het. Is er nog meer? Hoe kun je vanuit de alledaagse ontmoeting de relatie verdiepen en anders vormgeven? Is dat alles wat er is?

Is het mogelijk om samen de magie van het eerste begin opnieuw te voelen?

Hoe ontmoet je jouw geliefde op de intieme grens, elke dag opnieuw? En hoe doorbreek je de dagelijkse sleur en zet je deze om in een diepe, zingevende relatie die jouw leven vervult?

Dit gaat over intimiteit als basis voor de verbinding. Dat is geen kant-en-klaar recept, maar iets dat je steeds opnieuw kunt oefenen. Elke dag.

Hieraan raakt het gebied van de seksualiteit. Hoe geef je seksualiteit vorm in de relatie die je hebt? Hoe doe je dit samen? Hoe ervaar je dat seks veel meer is dan alleen het fysieke contact?

Zonder intimiteit wordt seks een activiteit zonder ontmoeting. Misschien ga je zelfs fysiek op slot. Terwijl jouw partner zin heeft, kun jij je alleen openen als er ook werkelijk intimiteit is. Hoe leg je dat nu uit?

Of misschien wil jij veel meer seks dan jullie nu ervaren. Maar je wil er niet steeds over moeten beginnen. Hoe pak je dit nu aan?

In intimiteit en seksualiteit ontmoeten we ook de diepste verwondingen en pijn die we ooit op deden in de liefde.

Zonder seksualiteit mis je een intense, intieme verbinding of eenwording die juist het leven mooi maakt. Het is het leven voluit beleven. Het betekent de ontmoeting aangaan op alle lagen van de relatie.

Daarom is het soms goed om de ingesleten patronen af te stoffen en elkaar te leren opnieuw aan te raken. Opnieuw samen leren spelen, lachen, elkaar uitdagen en op avontuur gaan.

Veel kun je hierin zelf doen en ontdekken.

Toch is het soms fijn om suggesties en tips te krijgen om dit mooie veld opnieuw te openen.

 

Neem hiervoor contact op via edward@propioforsa.nl of via 06-51252428.