Professionele coaching | Amsterdam

Als professional moet je in onze kennismaatschappij constant het beste uit jezelf te halen. Maar wat is dan het beste? En hoe breng je dat overtuigend voor het voetlicht? Als jij echt weet wat je goed kunt en waar je hart naar uitgaat, dan kun je als professional je doelen bereiken. En zal je in je werk veel meer voldoening en energie vinden.

Coaching voor je professionele groei

Als professional hebben we geleerd dat privé en werk twee strikt gescheiden werelden zijn. Dat klopt tot op zekere hoogte. Op de werkvloer is het heel belangrijk om relaties aan te gaan met collega’s en klanten om je taken goed te kunnen uitvoeren. De manier waarop we die relaties aan gaan en onze taken vervullen, hebben we geleerd in ons gezin van herkomst. Soms ligt de oorzaak van je probleem niet zo aan het oppervlak en moet je verder op zoek naar waar de overtuiging vandaan komt om zaken op een bepaalde manier op te lossen.

Onderzoeken van nieuwe stappen, nieuwe gebieden verkennen, nieuwe potentie bij jezelf aanboren, dingen op een nieuwe manier doen, is altijd een spannend avontuur. Vaak denken we dat we dat niet kunnen of dat het onbekende gebied, buiten ons bereik ligt. Die weerstand is heel normaal. Maar tegelijkertijd ook zonde, want een nieuwe stap zetten geeft altijd heel veel nieuwe, positieve energie. Ik help je daarbij. Door stap voor stap met jou te onderzoeken waar deze weerstand vandaan komt en hoe de oorzaak van die weerstand ook een sleutel kan zijn in een oplossing voor het hier en nu.

Wanneer kan je baat hebben bij coaching voor professionele groei?

Een paar voorbeelden:

  • Je bent in een burn-out terecht gekomen. Je probeert zo snel mogelijk weer te functioneren op je oude niveau en op de oude manier maar je weet niet precies hoe.
  • Je bent middenin een arbeidsconflict terecht gekomen en je voelt je door je leidinggevende onheus bejegend.
  • Hoe verwerk je een arbeidsconflict op een constructieve manier zodat je vol nieuwe energie op een nieuwe plek aan de slag kunt gaan?
  • Je bent leidinggevende en je hebt moeite met motiveren, delegeren en de neuzen dezelfde kant op krijgen.
  • Hoe kun jij je leidinggevende op een constructieve manier uitdagen om jouw expertise volledig in te zetten?
  • Jij krijgt een nieuwe plek aangeboden binnen de organisatie waar je werkt. Maar je twijfelt of je daar wel de juiste capaciteiten voor hebt. Dilemma: blijf je veilig op je oude plek zitten? Of durf je deze kans met beide handen aan te grijpen?

Methode

Samen onderzoeken we wat je wil ontwikkelen om tot een volgende stap te komen. Het beste uit jezelf halen heeft alles te maken met het ten volle aannemen van de plek die er voor jou is als mens en professional. Een onderdeel van dit proces kan zijn dat we naast het voeren van een aantal gesprekken ook een organisatie opstelling gaan neerzetten.

Resultaat

Als je dit avontuur met mij wil aangaan dan verken ik met jou de gebieden waar jij uit jezelf niet zo gemakkelijk naar toe beweegt. Jezelf deze gebieden opnieuw toe eigenen zorgt ervoor dat je meer ruimte ervaart en meer mogelijkheden in je toolbox tot je beschikking hebt om de uitdagingen die er voor je liggen aan te gaan.

Heb je behoefte aan een coach?

Wil jij ook graag het beste uit jezelf als professional halen of denk je dat je een werknemer hebt die hierin een stap kan zetten? Neem dan gerust contact op voor een kennismaking.