Leiderschapsontwikkeling

In je professionele leven sta je voor een nieuwe uitdaging. Je hebt een nieuwe stap te maken. Mogelijk heb je andere taken of nieuwe verantwoordelijkheden gekregen. Een nieuwe stap in je carrière.

Dit kan een stevige verandering betekenen. Misschien vraagt het een andere werkwijze; een nieuw team vraagt een andere aanpak. Kortom: het leven vraagt leiderschap. Het leven vraagt om jouw groei.

Leiderschap betekent dus dat jij in eerste plaats in staat bent jezelf te leiden: jij bent de eerste uitdaging die vraagt om sturing. Wat is mijn koers? Waar wil ik naartoe? Welke concrete resultaten wil ik bereiken? Hoe pak ik het aan?

Leiderschapsontwikkeling daagt je uit om visie. Het gaat om het bepalen van je richting en vervolgens actie om je uitgezette doel te bereiken. Soms weet je het nog niet – hoe maak je dan gebruik van jouw professionele intuïtie?

Het leiderschap van de toekomst vraagt om bewustzijn: bewuste relatie tot jezelf en een bewuste verhouding tot de ander: de relatie tot mensen met wie jij je resultaten wilt bereiken.  Dit kunnen je collega’s, je leidinggevende, je klanten.

Wil je ontdekken wat jouw leiderschapspotentieel is? Ben je toe aan het zetten van jouw volgende stap in je leiderschap? Ik help je graag met deze zoektocht. Neem contact met mij op voor een nadere kennismaking. Ik verheug mij erop je te ontmoeten.