Over mij, Edward de Boer

Coach en relatietherapeut

Coach-relatietherapeut-amsterdam-edward-de-boer_v2

Inspireren, spelen en verbinden dat zijn voor mij kernwoorden. Ik houd ervan om werelden en mensen met elkaar te verbinden. Verschillen tussen mensen fascineren me: hoe verhouden die zich tot elkaar? Hoe kan het ene het andere versterken en kleur geven?

Het overbruggen van werelden is een bron van inspiratie en avontuur. Het daagt uit om steeds opnieuw te kijken en te onderzoeken. Wat kan je leren van verschillen? Hoe kan het andere, het nieuwe inspireren en helpen in het zetten van een nieuwe stap?

Mijn geboorteplaats is Toronto, Canada. Een miljoenenstad met een enorme diversiteit aan culturen en nationaliteiten. Ik heb de eerste jaren van mijn leven dus doorgebracht aan de andere kant van de oceaan: een land met een wijde oneindige natuur. Relaxed en gastvrij. Daar herken ik mij in.

Later ben ik opgegroeid in Friesland. Een land van eigenwijze, trotse mensen. Passie en nuchterheid gaan hand in hand. Ook dat herken ik bij mijzelf.

Als kind lastig om deze andere cultuur te begrijpen en de taal te verstaan. Ik heb geleerd het verschil te overbruggen en zocht zelf daarin steeds nieuwe omgevingen, culturen op.

Een belangrijke inspiratiebron is voor mij kunst en muziek. Kunst opent voor mij een grote, andere ruimte. Het zet je in beweging en nodigt uit tot spelen en ontdekken. Het doorbreekt taboes en verruimt kaders. Kunst is lekker tegendraads en provocatief en rekt grenzen op.

Mijn loopbaan ben ik begonnen in het bedrijfsleven, waarin ik nog steeds met plezier werkzaam ben als trainer en leiderschapscoach. Wil je daar meer over weten: kijk dan op www.converseconsulting.eu.

Ik heb sinds 2007 vele diverse opleidingen gevolgd binnen de humanistische psychologie. Ik voel mij verbonden met de traditie van o.a. Carl Rogers, Eric Berne en Bert Hellinger. Belangrijke leermeesters zijn hierin voor mij Wibe Veenbaas en Piet Weisfelt.

Sinds 2015 begeleid ik mensen en stellen op het gebied van relatie in vorm van relatiecoaching en relatietherapie.

Wat doe ik in de kern? Ik werk met de energie van liefde. Liefde is de verbindende energie die door al het leven heen stroomt. Het is het meest basale, geliefde en gevreesde wat we kennen: de liefdesstroom.

Liefde is een speelse energie, die ons in beweging krijgt, maar het kan ons tegelijk ook vastzetten en langs afgronden leiden. Durf je je te kiezen voor liefde?

Ik werk ervaringsgericht. Samen met jou leer ik je stappen zetten door te doen en te ervaren. Met praktische, speelse en confronterende oefeningen krijg je inzicht en openen zich nieuwe werelden. Ik ben direct en concreet met een flinke dosis humor en diepgang.

Mijn passie is om jou en jullie verbindende energie, potentieel vrij te maken. Als de liefde opnieuw kan stromen, dan kun je nieuwe stappen zetten naar de toekomst.

Ik ben getrouwd met mijn grote liefde uit mijn jeugd. Mijn vrouw komt uit Belgi√ę. De landsgrenzen lopen dwars door onze woonkamer heen. We hebben twee heerlijke grensverleggende kinderen in de puberteit. Bovendien heb ik een verregaande driehoeksrelatie met mijn labrador hond Plato.

Alleen of samen, ik ga graag met je op pad.

Van harte welkom!