Relaties en partner met ADHD | Coaching en  relatietherapie

Als je een relatie met iemand met ADHD, bevind je je waarschijnlijk in een avontuur. Het leven met iemand mat ADHD wordt vaak ervaren als een rollercoaster. Spannend, avontuurlijk, dynamisch, ‘never a dull moment’. Ook kan de creatieve, impulsiviteit jou teveel van het goede worden. Vergeetachtigheid, afspraken die niet worden nagekomen, discussies over organisatie opruimen, woede uitbarstingen, overprikkeling

Samenleven met een creatieve stuiterbal is een kunst. Hoe hard je ook van hem of haar houdt, je wordt als partner van iemand met ADHD geconfronteerd met een chaotisch leven. Soms is het alsof je samenleeft met een volwassen kind.

Hoe geef je jouw relatie met jouw partner met ADHD vorm?

Als je ADHD hebt; dan kan een relatie een groot cadeau zijn en tegelijk een enorme uitdaging. Samen met iemand leven, plezier maken, feest vieren, genieten, seks hebben: wat is er leuker dan dat? De relatie kun je ervaren als een bron van inspiratie en energie. Tegelijk kan je partner zorgen voor structuur, steun en de nodige reminders op zijn tijd. Fijn en handig.

Aan de andere kant kun je enorm vastlopen: je voelt je beknot in je vrijheid, soms ben je onvoldoende gezien en gesteund in wie je bent. De partner word van liefdespartner een bron van gezeur. Een vaste relatie op lange termijn is soms ook eentonig en saai.

Hoe geef je als ADHD-er jouw relatie op een gezonde en duurzame manier vorm? Hoe ga je om met thema’s als intimiteit, afleiding, seksualiteit en aandacht?

Je kunt hier samen enorm veel in leren – en samen bouwen aan een waardevolle, krachtige toekomstbestendige relatie.

Neem contact met mij op als jij of jullie een uitdaging hebben op het gebied van ADHD en jullie willen er een stap in zetten. Ik help jullie graag.