Relatietherapie voor stellen met levenservaring

Een relatie groeit met het leven mee. Soms lukt het om steeds in elke nieuwe stap in het leven een stap in de relatie te zetten. Een stap die verdiepend is, verruimend. Soms is een relatie op een bepaald punt nog blijven steken. En nu de kinderen het huis uit zijn en het einde van het werkzame leven in zicht komt: wat is nu de vervolgstap? Hoe verder?

Dan ben je op het moment dat je samen in de tweede helft van het leven bent aangekomen. Je kunt terugkijken op een reis samen achter je. Vaak met heuvels en dalen, hoogtepunten en dieptepunten. Met rijkdom en gemis. En hoe kijk je terug op die reis samen? Welke stappen heb je samen nog te zetten in de toekomst? Ben je bereid die ook samen te zetten?

Soms is het van belang om nog thema’s naar elkaar uit te spreken om ‘schoon’ de toekomst in te gaan. Soms is ook op oudere leeftijd een herstart nodig, en vraagt dat om deskundige begeleiding van buitenaf. Waar jullie samen staan, het is meer dan de moeite waard om opnieuw te investeren in elkaar. Ook in de latere levensfase. Je wilt per slot van zaken graag samen verder, ontspannen, vanuit vertrouwen. Met een herwonnen intimiteit.

Juist dan kan relatiecoaching en relatietherapie een vorm zijn om hier een nieuwe impuls aan te geven. Wat zijn de geleerde levenslessen die je kunt en wilt delen?Wat kun je samen oogsten na een lange reis? Wat knaagt er nog wat toch een keer op tafel moet, al weet je dat het misschien lastig en spannend is. Hoe bouw je opnieuw aan een brug van verbinding maar op een gerijpt, stevig fundament?

Voor deze vragen en ook heel veel andere: Je bent van harte welkom om de rijkdom van de liefde op latere leeftijd te onderzoeken.

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Mail mij via onderstaand formulier en ik neem snel contact met je op.