Coach levensvragen | Life coach Amsterdam

Er zijn van die vragen in een mensenleven, waar geen pasklare oplossingen voor bestaan. Je kennis en meegekregen overtuigingen, normen en waarden voldoen niet meer. Ken je dat? Dat je maar met je gedachten en gevoelens in dezelfde cirkeltjes blijft ronddraaien? En je geen idee hebt waar je bruikbare antwoorden op je vragen vandaan moet halen? Bijvoorbeeld op het gebied van werk, relaties, kinderen, ouders, energie, burn-out, rouw, verlies, assertiviteit, alleen-zijn… Dan kan een personal coach je helpen om met jou te kijken naar antwoorden, handvatten die het beste bij jou passen.

Coach persoonlijke ontwikkeling Amsterdam

Als personal coach ga ik met jou kijken naar wie jij bent en wie en waardoor je geworden bent wie je nu bent. Dat is spannend, maar ook mooi. Je ontdekt dan vaak opeens dat bepaalde eigenschappen van jezelf – die je tot nu toe als vanzelfsprekend hebt aangenomen- grote kwaliteiten blijken te zijn. Zodat je ze meer kunt gaan inzetten.

Voor wie?

Voor iedereen die het graag een keer helemaal anders wil gaan doen en een gids kan gebruiken om daadwerkelijk nieuwe stappen in het leven te zetten.

Systemisch coachen

Daarvoor gaan we samen kijken naar het nest waar je vandaan komt. Dat doen we met een systemische blik: wie zijn of waren je ouders en grootouders? Welke plek heb jij in je gezin van herkomst? Hoe heb jij geleerd om met de grote vragen in je leven om te gaan? Wat leefden je ouders en je grootouders je daarin voor en hoe ben jij daarin mee gegaan of heb jij je daarin juist tegen verzet?

Door te kijken naar wat je hebt aangetroffen en meegekregen in je gezin van herkomst en hoe je dit bewust en onbewust met je meedraagt, ontstaat er een ruimte. Die geeft je de mogelijkheid om te gaan kiezen. Blijf ik het doen zoals ik het altijd heb gedaan? Of ga ik het anders doen en probeer ik iets nieuws?

Resultaat personal coaching

Als we de ruimte nemen om iets echt anders te gaan doen, ontmoeten we onze eigen pijnpunten. Daar blijven we natuurlijk het liefst bij weg. Maar door ze steeds te blijven vermijden, ontneem je jezelf ook de vrijheid om het beste antwoord te formuleren op een uitdaging die er voor je ligt. Door naar delen van jezelf te kijken waar je niet wist dat je ernaar kon kijken of het liefst bij weg bleef, krijg je ontzettend veel ruimte om alles wat je tot je beschikking hebt ten volle in te zetten. Je leven apart en samen met je dierbaren ervaar je daardoor als waardevoller en rijker.

Ben je toe aan een nieuwe persoonlijke stap?

Wil jij voor jezelf onderzoeken of jij een volgende stap kan zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling? Neem dan contact op.