Relatietherapie in Amsterdam (centrum)

Effectieve Relatietherapie in Amsterdam (Centrum)

Paren komen niet bij mij omdat ze niet meer van elkaar houden, maar om dat ze ergens de verbinding zijn kwijtgeraakt. Ze blijven steeds wijzen naar elkaar: Jij jij jij! En hopen dat als de ander nou maar verandert, de problemen zijn opgelost. Voor relatietherapie amsterdam kan je terecht bij Propio Forsa.

Maar je mag niet verwachten dat de ander jouw probleem oplost. Je bent zelf verantwoordelijk. In mijn relatietherapie leer ik partners om te vechten voor hun eigen behoeften. In plaats van de ander van alles te verwijten. Het gaat niet over goed of fout. Het gaat over wat er op dit moment tussen jullie gebeurt.

Partner-relatie: diepe lotsverbondenheid
In het nest van herkomst hebben jullie beiden allerlei kwetsuren opgelopen en overtuigingen aangenomen. Die worden in een partner-relatie alleen nog maar versterkt. Ik reik jullie technieken om afzonderlijk die pijn, overtuigingen en verwachtingen waar te nemen. En die vervolgens aan de ander te laten zien. Dan zal er een diep wederzijds begrip ontstaan en daarmee weer contact. Bij relatietherapie gaat het om het terugvinden van die diepe lotsverbondenheid. Je hebt elkaar immers ooit uit liefde uitgekozen.

Gesprekken
Willen jullie via relatietherapie onderzoeken of en zo ja hoe jullie verder kunnen met elkaar? Dan help ik jullie daar graag bij. We gaan eerst samen kijken met welk doel en welk verlangen jullie die stap willen zetten. In aparte gesprekken, dus echt los van elkaar, kijken jullie naar je eigen persoonlijke ontwikkeling en naar het systemische stuk. Dat geeft verhelderende inzichten en daardoor zullen jullie als vanzelf gaan stoppen met wachten tot de ander gaat veranderen. Je zult langzaamaan zelf de verantwoordelijkheid gaan nemen in de omgang met je eigen pijnpunten.

Werkwijze relatietherapie Amsterdam
Samen met jullie kijk ik naar wat er tussen jullie speelt, bied ik verheldering van de problemen en bestaande relatiepatronen en ik ondersteun jullie in het zetten van nieuwe stappen. Samen en apart. Want als je een andere kijk op jezelf hebt gekregen, is het gemakkelijker om met nieuwe ogen naar je partner te kijken. Relatietherapie in Amsterdam bij Propio Forsa biedt natuurlijk geen wondermiddelen. Het hangt af van jullie bereidheid om eerlijk naar jezelf te kijken, om zo achter de motieven voor bestaande handelswijzen te komen.

Soms kan het eindigen in een scheiding, maar vaker gebeurt het dat mensen weer opnieuw verliefd op elkaar worden.

Relatietherapie Amsterdam & Kunst: De muze
Naar kunst kijken, kunst ervaren, samen of apart, is een andere manier om anders te leren kijken. Met mijn achtergrond als kunsthistorica zet ik mijn kennis van kunst in om jullie te inspireren en kunst te gebruiken om met nieuwe onbevangenheid elkaar weer te zien en je zo weer gehoord, gezien en geliefd te weten door de ander.

Relatietherapie Amsterdam met Propio Forsa

Jullie zijn welkom Denk je dat je relatie deze stap goed kan gebruiken? Ik ben er niet om jullie te beoordelen. Ik neem vol aan waarin ieder gekwetst is en ga met jullie kijken wat er speelt. Wil je kennismaken of heb je nog vragen? Neem dan contact met me op.

Locatie Relatietherapie Amsterdam

Review Relatietherapie Amsterdam – Propio Forsa

Relatietherapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Het is nu dik twee en een half jaar geleden toen we voor het eerst bij Ruth kwamen. We hadden een relatie waarvan iedereen zei dat hij niet meer te redden viel. Inclusief wijzelf. Toch gingen we met Ruth praten omdat we destijds nog een (werk)project samen wilden afmaken. Dankzij haar warmte bood ze ons een veilige omgeving waar we elkaar langzaam leerden vergeven. Echt vergeven. Met rust vroeg ze door waar wij allang waren afgehaakt. Telkens gingen we naar haar toe in de hoop gelijk krijgen, en dat de ander zou moeten buigen. Maar steeds kwamen we wijzer terug. Zij leerde ons elkaar echt toe te laten en soms zelfs een buiging te maken voor de ander. En er werd gelukkig ook veel gelachen. We gaan ervan uit dat we Ruth in de toekomst zeker nog wel eens nodig gaan hebben, maar sinds dat eerste gesprek is er heel veel veranderd. We wonen nu samen, werken veel beter samen en hebben een half jaar geleden een heel lief zoontje gekregen. En beiden hadden we nooit verwacht dat het ook zo fijn kon zijn om een leven met een ander te delen.`
Relatietherapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Mijn vriend en ik kwamen bij Ruth omdat we graag een volgende stap wilden zetten, maar het gevoel hadden dat dat niet kon als we bepaalde vaste patronen niet eerst zouden doorbreken. Maar wat die vaste patronen precies waren, wisten we eigenlijk niet. Buiten dat hadden we een verlies te verwerken dat we maar niet samen opgelost kregen. Ruth heeft een hele warme en open manier van luisteren en analyseren waar de pijn zit. Daardoor waren haar observaties vaak heel erg raak en voelden we ons vrij om ons geheel open te stellen. In de korte tijd die we bij Ruth zijn geweest (een sessie of 5 a 6, dacht ik) heeft ze ons bewust gemaakt van deze patronen en konden we zo beter begrijpen waarom we zo op elkaar reageerden zoals we deden (om het vervolgens grotendeels op te kunnen lossen). Daarnaast bedachten we samen met haar een ritueel om het verlies een plek te geven zodat het meer van ons samen werd. Op dit moment verwachten we ons eerst kind. Ik durf wel te zeggen dat we dat zonder de sessies bij Ruth niet zo makkelijk hadden aangedurfd!

Wat zijn relatieproblemen?

Wanneer twee partners ruzie hebben, dan is dat helemaal niet zo gek. Ieder stel heeft dit namelijk wel eens en ruzie hoeft geen probleem te zijn. Als de ruzies aanhouden en niet opgelost kunnen worden, dan spreken we van een relatieprobleem. Langdurige strijd tussen elkaar kunnen ook problemen veroorzaken in andere gebieden van je leven.

Problemen met degene waar je van houdt kan je verdrietig maken. Hoe langer het aanhoudt, hoe meer je gaat twijfelen of je de relatie moet beëindigen. Tijdens de relatietherapie bij Propio Forsa krijg je nieuwe inzichten. Relatieproblemen hoeven namelijk niet het einde van de relatie te betekenen.

Relatietherapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Ruth heeft de gave om je direct bij binnenkomst al een vertrouwd gevoel te geven. Zodra je door de deur bent bestaat afstand niet. Daarna tilt ze je op en zweef je aan de enkels ondersteboven door de lucht. De losse puzzelstukjes uit je hoofd vallen vloeiend op de grond. Waar zij ze rustig verzamelt en op volgorde begint te leggen. Voor iedereen op zoek naar zijn eigen schilderij maar vastzit met de ontbrekende puzzelstukjes. Dank je wel voor je hulp!
Relatietherapie Amsterdam
5 / 5 sterren - Ruth has been a life line for me. Her professionalism is unquestionable, her knowledge is vast, her communication skills allow her to transmit this knowledge with ease. But, above all, it was her capacity to connect with me, since the first moment, that made the sessions so rich and enlightned. Her caring, non-judgemental atittude created a safe-place where I could feel confortable while being extremely vulnerable. Her spot-on, sometimes difficult, questions and observations extended a path before me that led me to a deeper knowledge of myself. Today I feel I am a much improved person compared to who I was when this process started. A big part of this evolution is due to her.``