Goede relatietherapie of relatie coaching in Amsterdam?

In feel good films of sprookjes leiden verliefde mensen vaak een perfect en gelukkig leven. In de werkelijkheid is dat natuurlijk anders. Ongeveer de helft tot twee derde van de huwelijken eindigen in een scheiding. Soms kunnen mensen in een relatie elkaar niet meer vinden of ze groeien uit elkaar. Relatietherapie kan dit weer herstellen en zelfs de relatie sterker maken. Wanneer je nog niet wilt scheiden, dan gaat Propio Forsa Relatietherapie Amsterdam jullie helpen om eruit te komen.

Wanneer relatietherapie Amsterdam?

De mens is een romantische diersoort. In iedere cultuur worden mensen verliefd. We zijn ook de enige dieren die trouwen. Het gevoel van samensmelting met de ander en het gevoel dat de ander niet vervangen kan worden door iemand anders kan door de loop der tijd veranderen. Relaties kunnen in een sleur raken of een van de twee gaat vreemd. Ook andere spanningen kunnen een relatie beïnvloeden.

Gelukkig getrouwde stellen hebben net zo vaak onenigheid als ongelukkig getrouwde stellen. Het verschil is dat ze opbouwend ruziën. Ze luisteren naar elkaar en richten zich op het oplossen van het probleem. Ongelukkige stellen zijn bezig met het bewijzen van hun gelijk of het ongelijk van de ander. De onenigheid en de stress van de ruzie brengt gelukkige stellen nader tot elkaar om samen het probleem op te lossen.

Met relatietherapie proberen we de omgang met elkaar weer in evenwicht te brengen. Dat begint al met elkaar in de ogen kijken. Ook leer je tijdens de therapie omgaan met bepaalde situaties. Hoe je ergens op reageert heeft bijvoorbeeld enorme invloed.

Onvrede in een relatie komt ook veel voort uit de onuitgesproken behoeftes. De ene partner beantwoordt bijvoorbeeld de onuitgesproken behoeftes van de ander, maar de ander beantwoordt die juist niet van de ene. Dit zorgt ervoor dat een iemand in een relatie zich ongelukkig voelt en meer stress ervaart in een ongelukkig huwelijk.

Of je bent met je partner in een vervelend ruziepatroon terecht gekomen. De leuke sfeer die jullie vroeger met elkaar deelden en het verliefde gevoel is helemaal weg. Je voelt je door je partner helemaal niet meer gezien of begrepen. Alles wat je zegt of wat hij of zij zegt komt niet aan en valt in verkeerde aarde. Willen jullie leren om op een andere manier met elkaar te communiceren? Willen jullie leren om je weer gezien, gehoord en aangeraakt te voelen door de ander? Neem dan contactop voor relatietherapiein Amsterdam.

header-relatietherapeut-amsterdam-edeboer_v2

Goede relatiecoach in Amsterdam?

Willen jullie via relatietherapie onderzoeken of en zo ja hoe jullie verder kunnen met elkaar? Dan help ik jullie daar graag bij. We gaan eerst samen kijken met welk doel en welk verlangen jullie die stap willen zetten. In aparte gesprekken, dus echt los van elkaar, kijk ik naar jullie eigen persoonlijke ontwikkeling en help ik bij het ontdekken van je eigen patronen en ook die van je familie en anderen in je omgeving (het systemische stuk). Dat geeft verhelderende inzichten en daardoor zullen jullie als vanzelf gaan stoppen met wachten tot de ander gaat veranderen. Je zult langzaamaan zelf de verantwoordelijkheid gaan nemen in de omgang met je eigen pijnpunten.

Werkwijze relatietherapie Amsterdam

Samen met jullie kijk ik naar wat er tussen jullie speelt, bied ik verheldering van de problemen en bestaande relatiepatronen en ik ondersteun jullie in het zetten van nieuwe stappen. Samen en apart. Want als je een andere kijk op jezelf hebt gekregen, is het gemakkelijker om met nieuwe ogen naar je partner te kijken. Relatietherapie in Amsterdam bij Propio Forsa biedt natuurlijk geen wondermiddelen. Het hangt af van jullie bereidheid om eerlijk naar jezelf te kijken, om zo achter de motieven voor bestaande handelswijzen te komen.

Soms kan het eindigen in een scheiding, maar vaker gebeurt het dat mensen weer opnieuw verliefd op elkaar worden.

Relatietherapie Amsterdam met Propio Forsa

Jullie zijn welkom Denk je dat je relatie deze stap goed kan gebruiken? Ik ben er niet om jullie te beoordelen. Ik neem vol aan waarin ieder gekwetst is en ga met jullie kijken wat er speelt. Wil je kennismaken of heb je nog vragen? Neem dan contact met me op.