Coach Amsterdam Assertiviteit

Mensen die niet assertief zijn, komen minder voor zichzelf op. Voor jezelf opkomen is best spannend. Bij Coach Amsterdam Propio Forsa pakken we dat op een effectieve manier aan, zodat je weer voor je eigen mening en rechten opkomt, waarbij je ook de ander leert respecteren.

Wat is assertiviteit?
Er zijn drie vormen van assertiviteit. Mensen die teveel rekening houden met anderen zijn sub assertief. Vaak zijn ze bang voor afkeuring of om belachelijk gemaakt te worden. Je komt dan niet echt op voor je eigen belang en hebt moeite met nee zeggen of om kritiek te geven en te ontvangen.

Er zijn ook mensen die erg sterk voor zichzelf op komen. Sommige personen kunnen over iemand anders heen walsen en erg hard overkomen. Het lijkt alsof ze weinig rekening met anderen houden. Het is mogelijk dat zij zich bewust zo gedragen, maar het is net zo goed mogelijk dat zij zich hier niet bewust van zijn.

Assertiviteit zit eigenlijk tussen deze twee uiterste in. Iemand die assertief is houdt rekening met zichzelf en met de ander. Hij of zij staat stevig in zijn schoenen en kan daarom goed zijn mening uiten.

Wanneer heb je een probleem met assertiviteit?
Wanneer je, zoals hierboven beschreven, je niet prettig voelt bij jouw vorm van assertiviteit, dan kan je hierin met een coach aan werken. Je hebt bijvoorbeeld moeite met nee zeggen en zo krijg je steeds meer werk, wat je eigenlijk niet aankan. Dit kan soms leiden tot een burn-out of sociale angst. Het is daarom belangrijk te werken aan je assertiviteit en dat je je zeker voelt om je mening geven, kritiek en complimenten geven en ontvangen. Op die manier bewaak je je grenzen.

Hoe word ik assertiever?
Je bent iemand die het vermogen heeft om heel goed aan te voelen wat een ander wil horen en nodig heeft. Collega’s, vrienden en je partner kunnen goed hun verhaal bij je doen omdat je zo goed kan luisteren. Doordat je jezelf goed kan afstemmen op de ander kan je de neiging hebben om jezelf te vergeten. Wil jij onderzoeken wat het voor jou kan betekenen om assertiever te zijn en de ander meer en duidelijker te laten weten wat jij nodig hebt? Neem contact op of kijk hier of een coaching traject voor persoonlijke ontwikkeling iets voor jou kan betekenen.

Behandeling Assertiviteit
Tijdens de assertiviteitstraining en coaching ga je een aantal effectieve vaardigheden leren. Belangrijk onderdeel is weten wat je wil. Het is essentieel om duidelijkheid te hebben over wat jij van jezelf en van anderen verwacht. Zodoende kunnen ze rekening met je gaan houden. Je leert bij Propio Forsa, coach in Amsterdam, uiting te geven aan je wensen.

Om assertiever te worden betekent het ook dat je sneller moet worden. Dit is noodzakelijk, omdat je direct en helder moet kunnen aangeven of je iets niet wil gaan doen. Nee is namelijk ook een antwoord. En zorg dat je de situatie daarna ook verlaat. Je geeft de ander dan ook geen gelegenheid om je om te praten. Je leert tijdens de coaching ook om kort en bondig te zijn.

We werken ook aan je houding. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Met een rechte rug laat je aan je omgeving zien dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Een zelfverzekerde houding heeft ook weer een positieve invloed op je geest, omdat je meer geloof krijgt in je eigen gedachtes.

Coach Assertiviteit
Wil je ook beter je gevoel uit kunnen spreken? Of duidelijk en rustig kritiek kunnen geven wanneer je dit belangrijk vindt en met de juiste manier omgaan met kritiek? Dan kan Propio Forsa, coach in Amsterdam, je hierbij helpen. We helpen je omgaan met je eigen gevoelens en gedachtes, maar ook met die van de ander.

Dankzij Propio Forsa leer je zelf kiezen wanneer je je mening wilt geven en hoe je rekening kan houden met de ander, zonder dat je last hebt van angst.