Coach & relatietherapeut

Coach & relatietherapeut

Ruimte is voor mij een kernwoord. Ik ben vrijheidslievend en houd absoluut niet van beperkingen. Ik leef met een ruime horizon, letterlijk en figuurlijk. Ruimte is voor mij dat je kunt ademen en bewegen. Ruimte betekent voor mij kijken met een wijde blik naar dat wat zich voordoet. Ik maak graag ruimte voor jouw vraag en alles waarmee je komt. Ik maak ruimte voor dat wat is:

Jouw verhaal, jouw geschiedenis, jouw reis door het leven. Wat je hebt meegemaakt? Wat heeft je familie meegemaakt? Wat ben je door die ervaringen gaan doen? Hoe heb je hierin weten te overleven? Hoe heb je hierin voor jou de beste oplossing gevonden? Jouw verhaal is wat mij mateloos interesseert. Ik luister naar je en verbind me met je vraag.

In het zien en begrijpen van jouw oplossingen ligt ook de mogelijkheid verborgen om het anders te gaan doen. Die andere, nieuwe mogelijkheid samen ontdekken dat ga ik met je aan. Die ontdekkingstocht met jou samen, daar word ik enthousiast van.

relatietherapeut en mental coach amsterdam

Ik ben geboren in Vlaanderen. Ik kom uit een groot gezin en ben de oudste van vier kinderen. Er was altijd veel reuring thuis. En er was veel mogelijk. We waren zelden met z’n zessen, meestal zaten we met tien of zelfs meer aan tafel. Ik weet goed hoe je kunt verdwijnen en onzichtbaar opgaan in het geheel. Dienstbaar zijn aan de ander en de groep, dat is wat ik sterk thuis heb meegekregen. De taak stond vaak centraal. Het nadeel is dat ik soms niet meer goed weet hoe het met mij gaat, daar heb ik veel in geleerd en stappen gezet. Mijn grote kracht is dat ik goed kan opgaan in de ander, dus ook in jou en jouw verhaal. In jouw verhaal help ik je te zien wat te doen is, wat jou kan helpen.

Kunst, en vooral hedendaagse kunst. Ik ben er al vanaf mijn veertiende een groot liefhebber van. Het was een manier om te ontsnappen aan de drukte in mijn gezin van herkomst. Het was ook een manier om te leren over nieuwe mogelijkheden, andere paradigmas, verschilende opties. Kunst heeft mij geleerd anders en met veel ruimte te kijken naar mensen en de wereld om mij heen.

Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik alle mogelijkheden aangegrepen om te reizen naar steden om bijzondere kunst te kunnen zien. Later ben ik kunstgeschiedenis gaan studeren en heb uiteindelijk een aantal jaren gewerkt in een galerie. Ik kon zo aan de lijve ervaren hoe kunstgeschiedenis geschreven werd en welke persoonlijke verhalen aan de basis liggen van nieuwe werken, nieuwe inzichten, nieuwe werelden.

Op dit ogenblik werk ik in de coaching en relatietherapie weer opnieuw met het kijken naar kunst. Kunst als middel om jezelf nieuwe ogen te geven om jezelf en de ander opnieuw te kunnen zien. Kunst ook als een mogelijkheid om een nieuwe ruimte van inspiratie te creëren tussen jou en je partner. Een ruimte waar niks hoeft en waar je elkaar zonder verplichtingen kan uitnodigen in wat je zo kan raken. Een ruimte waar je elkaar opnieuw kan leren kennen. Ik twitter en blog over kunst die mij op dit ogenblik inspireert en raakt.

Na de kunstwereld in professionele zin vaarwel te hebben gezegd heb ik mij een aantal jaren aan het moederschap gewijd en ben ik in 2007 gestart met de 3-jarige opleiding bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Phoenix is een plek die mij zeer dierbaar is geworden. Ik heb daar opnieuw een ambacht geleerd. Het ambacht van het hart, het ambacht van het liefdeswerk (ook al heeft dat een dubbele betekenis.)

Coach, psychosiociaal therapeut, relatietherapeut, NLP Practicioner enz, enz… Het zijn allemaal titels die ik mijzelf kan geven, maar waar ik niet zoveel verbinding mee voel. Het liefste zeg ik: ik werk met het hart en het lijf. Ik doe aan liefdeswerk. En hoe ontzettend zweverig het ook klinkt, dat is in essentie wat ik doe. Ik leer mensen met hun hart en ziel verbinden met dat waar het werkelijk om gaat: met je relatie, je werk, jezelf, je levenstaak.

Ik ben ook nuchter en werk graag praktisch. Voor mij is het belangrijk dat wat je doet gegrond is in de realiteit. Ik wil dat alle nieuwe reizen die jij maakt in je eigen binnenwereld en in relatie tot de ander steeds getoetst worden aan je leven van alledag.

Ik ben getrouwd met mijn grote (jeugd)liefde en samen hebben we twee prachtige kinderen, twee katten en sinds kort ook een hele lieve hond.

Ik woon in het Noordhollandse dorpje Jisp, niet ver van Amsterdam. Omgeven door prachtige natuur en water wordt ik dagelijkse geïnspireerd door het groen en de rust om mij heen.