Vaders/Zonen

Vaders/Zonen

Wij nodigen je van harte uit voor de workshop Vaders/Zonen: hart en daadkracht voor het leven. Het is een 2-daagse workshop Systemisch Werken voor mannen.

In deze workshop staat jouw levensreis als man centraal. Wat kom jij tegen onderweg en welke taken heb je als man om je leven vanuit jouw volle ambitie en potentie vorm te geven?

Als een jongen geboren wordt in het bestaande systeem van zijn familiegeschiedenis en -relaties, krijgt hij een specifieke plek. Als hij opgroeit, spiegelt de jongen zich aan beide ouders en zoekt hij naar een eigen kern. Er gebeurt veel onderweg tijdens de reis van jongen naar volwassen man. Er volgt nog meer als hij zijn eigen familie sticht en het leven wil doorgeven.

Als man heb je een speciale plek en rol in je familie, op je werk en in je liefdesrelatie. Terwijl je je eigen unieke weg in de wereld baant, wordt er veel van je verwacht en gevraagd. Er wordt een beroep gedaan op je mannelijke kracht, je prestatie – en uithoudingsvermogen. Tegelijkertijd is er weinig ruimte en tijd om in de dagelijkse hectiek stil te staan, je bewust te worden en te reflecteren, terwijl dit avontuur je voortdurend uitdaagt in het maken van belangrijke keuzes. Waar doe ik goed aan? Hoe kan ik een goede vader, goede zoon en goede echtgenoot zijn? Hoe trek ik mijn spoor door het leven en maak het zinvol en bevredigend? Hoe leef ik het leven dat echt van mij is? Is dit het waard om voor te vechten of wil ik het liever laten gaan? Hoe leef ik mijn volle potenties en bereik ik wat ik echt wil in mijn werk en/of thuis? Vaak worstelt een man hier alleen mee en in stilte.

Je hoeft het niet alleen uit te vinden. Er zijn levensthema’s die speciaal bij mannen horen – en die goed zijn om juist samen met andere mannen te onderzoeken en te verkennen. Of het gaat om werk, relaties, gezondheid of je gezin, hoe doe jij dat op jouw manier, als mán en wat tref je onderweg aan? Hoe laat jij jezelf dragen in het aangaan van dit liefdevolle en soms ook pijnlijke avontuur? Welke eigen krachtbron kan je aanboren van waaruit je succesvol kunt handelen? Het zal je verrassen hoe veel je hierin met andere mannen deelt en kan ontdekken.

Deze tweedaagse integreert de thema’s persoonlijk leiderschap met de relatie tot je zelf en tot de ander. Je leert hiernaar kijken vanuit jouw plek en ambitie. De workshop leidt je tot de bron en bedding van je mannenkracht. Je leert contact maken met je volle potentie, om zo je werkelijke ambities te realiseren.

Vaders-zonen is een bijzondere reis waarin je samen met andere mannen op verkenning gaat naar de ‘binnenkant’ van jouw kern als man. Thema’s die aan bod komen zijn: jouw persoonlijke kracht en kwaliteiten als man, valkuilen, energie, werk, familie, vaderschap en vriendschap, liefde en seksualiteit.
Als rode draad werk je aan persoonlijke vragen in de vorm van verhalen, oefeningen en gesprek.
Kortom, een prachtige tweedaagse waarin jij en je kracht als man centraal staat.

Voor wie?

Vaders, zonen en gewoon mannen die met persoonlijke en professionele ontwikkelingen bezig zijn. Je bent van harte welkom concrete stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling en meer in contact wilt komen met je (innerlijke) kern als man. Er is geen voorkennis vereist. Wel ben je bereid om jezelf en jouw thema in te brengen in de ontmoeting met anderen.

Werkwijze

Praktische oefeningen en persoonlijke reflectie worden afgewisseld met korte stukken theorie. Ook gebruiken we principes en oefeningen uit het systemisch werk (familieopstellingen).

Tijd en plaats

De workshop vindt plaats op vrijdag 31 maart 2017 en vrijdag 1 april 2017 van 10.00 – 17.00 uur.

De bijeenkomsten vinden plaats in Gezondheidscentrum De Roos te Purmerend, Rozenstraat 17-23, 1441 HV Purmerend.

Kosten

De prijs voor de workshop bedraagt € 250,- exclusief btw. Inclusief zijn koffie thee en lunch.

Begeleiding

Deze tweedaagse wordt begeleid door Sergei Malkin, trainer en coach. “Mijn eigen worsteling in de strijd voor ruimte, vrijheid en vervulling als jongen en man – de strijd letterlijk over de grenzen van mijn familie en landen heen – gebruik ik om de mannen in contact te brengen met hetgeen wat gezien wil worden en ze kan voeden. Het verbaast me iedere keer te ervaren hoe mannen met elkaar met weinig woorden kunnen verbinden en elkaar kunnen inspireren”.

Meer informatie? 

Neem contact op met Sergei Malkin sergei.malkin@barcelonatherapy.com

Aanmelden:

Vaders - zonen

Data : vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober 2018

Locatie: Nog nader te bepalen

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf

Adres

Postcode

Plaats

Email-adres *

Telefoonnummer

Opmerkingen of vragen

*svp verplichte velden invullen

Afbeelding: Rembrand van Rijn, De verloren zoon

1Reactie
  • Relatie in beeld
    Geplaatst op 10:24h, 28 februari

    Heel goed artikel. Ik denk dat het heel erg anders is per persoon hoe je voor jezelf de beste versie van jezelf bent en waar je familie zich dus ook goed bij voelt.