Referenties

Referenties

Ruth heeft de gave om je direct bij binnenkomst al een vertrouwd gevoel te geven. Zodra je door de deur bent bestaat afstand niet. Daarna tilt ze je op en zweef je aan de enkels ondersteboven door de lucht. De losse puzzelstukjes uit je hoofd vallen vloeiend op de grond. Waar zij ze rustig verzamelt en op volgorde begint te leggen. Voor iedereen op zoek naar zijn eigen schilderij maar vastzit met de ontbrekende puzzelstukjes. Dank je wel voor je hulp!

Eric Gaipa

Ruth has been a life line for me. Her professionalism is unquestionable, her knowledge is vast, her communication skills allow her to transmit this knowledge with ease. But, above all, it was her capacity to connect with me, since the first moment, that made the sessions so rich and enlightned. Her caring, non-judgemental atittude created a safe-place where I could feel confortable while being extremely vulnerable. Her spot-on, sometimes difficult, questions and observations extended a path before me that led me to a deeper knowledge of myself. Today I feel I am a much improved person compared to who I was when this process started. A big part of this evolution is due to her.``

Rui Alves Carneiro``

De workshop Voluit leven! gaf mij enorm veel inzicht in de rollen die ik heb in mijn leven als vrouw. Het ten volste aannemen van het leven, van het lot, heeft mij na achterom gekeken te hebben, vooruit doen kijken. Ik ben ook heel blij met de bijzondere ontmoetingen met de andere deelnemende vrouwen. Zij waren voor mij een hele fijne, warme en veilige bedding tijdens de workshop.

Maaike van Kaam

Het is nu dik twee en een half jaar geleden toen we voor het eerst bij Ruth kwamen. We hadden een relatie waarvan iedereen zei dat hij niet meer te redden viel. Inclusief wijzelf. Toch gingen we met Ruth praten omdat we destijds nog een (werk)project samen wilden afmaken. Dankzij haar warmte bood ze ons een veilige omgeving waar we elkaar langzaam leerden vergeven. Echt vergeven. Met rust vroeg ze door waar wij allang waren afgehaakt. Telkens gingen we naar haar toe in de hoop gelijk krijgen, en dat de ander zou moeten buigen. Maar steeds kwamen we wijzer terug. Zij leerde ons elkaar echt toe te laten en soms zelfs een buiging te maken voor de ander. En er werd gelukkig ook veel gelachen. We gaan ervan uit dat we Ruth in de toekomst zeker nog wel eens nodig gaan hebben, maar sinds dat eerste gesprek is er heel veel veranderd. We wonen nu samen, werken veel beter samen en hebben een half jaar geleden een heel lief zoontje gekregen. En beiden hadden we nooit verwacht dat het ook zo fijn kon zijn om een leven met een ander te delen.

Anoniem

In ons leven kom ik regelmatig de oogst van de coachsessies tegen: de les dat alles bespreekbaar is en de handvatten om me in een gesprek kwetsbaar op te (durven) stellen. Langzamerhand ben ik ook wat losser gekomen van de gesprekken. Toen ik er midden inzat hield ik me nog wel eens vrij stevig vast aan de coachsessies, kon ik mij vooral daar in alle veiligheid tonen. Nu zijn we zo ver dat ik ook thuis die veiligheid ervaar. Dat ligt niet alleen aan het toegenomen gevoel van verbinding tussen ons, maar ook dat ik me heb gerealiseerd zelf in mijn schoenen te staan en zelf de opdracht te hebben om er een mooi leven van te maken. Ik probeer die opdracht niet meer bij mijn partner neer te leggen. Maar goed, dat ik het zo op papier kan zetten betekent nog niet dat de praktijk ook altijd zo is 🙂 De cursus Voluit leven! Systemisch werken voor vrouwen, was ook waardevol. Het waren hartverwarmende en confronterende bijeenkomsten die me hebben uitgenodigd om mijn verleden en toekomst te accepteren. Wat de gesprekken mij niet hebben gebracht, zie ik nu, is een oplossing voor onze huwelijksproblemen. Dat klinkt paradoxaal - ik ben namelijk een groot fan van je - maar je hebt ons de handvatten gegeven en uiteindelijk hebben we zelf weer moeten leren sturen. Ik had het geloof ik ook niet anders gewild. De laatste tijd voelt het goed tussen mijn partner en mij. Afgelopen week hebben we bijvoorbeeld twee pijnlijke momenten gehad en daarbij heb ik telkens het gevoel gehad dat we er samen stonden. Voor mijn gevoel staan we naast elkaar en hebben we elkaar weer gevonden.

Anoniem

Mijn vriend en ik kwamen bij Ruth omdat we graag een volgende stap wilden zetten, maar het gevoel hadden dat dat niet kon als we bepaalde vaste patronen niet eerst zouden doorbreken. Maar wat die vaste patronen precies waren, wisten we eigenlijk niet. Buiten dat hadden we een verlies te verwerken dat we maar niet samen opgelost kregen. Ruth heeft een hele warme en open manier van luisteren en analyseren waar de pijn zit. Daardoor waren haar observaties vaak heel erg raak en voelden we ons vrij om ons geheel open te stellen. In de korte tijd die we bij Ruth zijn geweest (een sessie of 5 a 6, dacht ik) heeft ze ons bewust gemaakt van deze patronen en konden we zo beter begrijpen waarom we zo op elkaar reageerden zoals we deden (om het vervolgens grotendeels op te kunnen lossen). Daarnaast bedachten we samen met haar een ritueel om het verlies een plek te geven zodat het meer van ons samen werd. Op dit moment verwachten we ons eerst kind. Ik durf wel te zeggen dat we dat zonder de sessies bij Ruth niet zo makkelijk hadden aangedurfd!

Anoniem

Ruth heeft mij en mijn huidige vrouw afgelopen jaar begeleid in ons proces naar het huwelijk. In dit proces hebben we samen met Ruth een pad gemaakt die de ceremonie heeft gevormd van onze bruiloft. Ruth heeft hierin ons op een hele fijne wijze begeleid en we hebben samen een prachtig eindresultaat gevonden. Wij wilden heel bewust onze eigen ceremonie maken voor onze bruiloft. Eerst hebben we door middel van prachtige oefeningen de verbinding tussen mijn huidige vrouw en mij onderzocht. Dit deel was ontroerend, verbindend en verdiepend. Vanuit deze oefeningen kwamen al langzaam de eerste pareltjes naar boven drijven die later een belangrijk onderdeel werden in onze ceremonie. Ruth heeft heel fijn aangevoeld wat er nodig was. Zo hebben we eerst allebei, los van elkaar, de ceremonie vorm gegeven en hebben we dit later heel mooi kunnen samenvlechten tot een ceremonie die is geboren vanuit onze individualiteit en tot vorm is gekomen in onze gemeenschappelijkheid. Zonder Ruth was dit niet zo gelukt en het was een cadeau om dit proces zo bewust en intens te beleven en vorm te geven. Op de dag zelf hebben we een prachtige ceremonie gehouden in een oude boerderij ten midden van de paarden. Onder begeleiding van Ruth hebben de vrouwen hun eigen ceremonie gehouden net als de mannen. We zijn samen gekomen en ten midden van als onze uitgenodigde verwanten hebben wij onze verbinding woorden en vorm gegeven. Het was een fantastische dag met ontroering, kracht, liefde en warmte. Dank je wel.

Jeroen van Dam

Ruth was een sterke en invoelende coach die me heel goed heeft geholpen bij het vormgeven van de volgende stap op mijn carrierepad. Ze kon snel schakelen en de diepte opzoeken om uit te vinden wat me drijft en wat blokkeert. In ongeveer acht sessies heb ik veel geleerd en ben ik blij dat ik nu deze stappen heb gemaakt.

Victor David

Al jaren zat ik er tegenop te hikken: een familie-opstelling. De drempel was enorm: doodsbang voor een beerput, controleverlies, je kent het allemaal wel. Tot ik via de tam tam Ruths's naam hoorde rondzingen. Zij zou ge-wel-dig zijn.Dat moest ik dan eerst zelf maar eens gaan uitzoeken.Op naar Ruth dus! Tijdens het voorgesprek voelde het meteen wonderlijk vertrouwd en veilig.Ze vond niks raar en ze veroordeelde niks. Ze stelde alerte vragen, die mijn op het juiste denkspoor zetten. En ze snapte -zonder mijn familie te kennen- direct waar hem de kneep zo'n beetje zat.Tijdens de opstelling daarna zag ik dingen gebeuren, die ik zelf nog nooit zo gezien had.Dat had Ruth op de een of andere manier allemaal naar boven weten te halen. Het bijzondere van Ruth vind ik dat ze heel integer en zeer empathisch is. Ze ziet je, niet alleen oppervlakkig met haar ogen, maar met haar hart. Op een heftig, glashelder moment tijdens mijn opstelling zag ik opeens dat ook Ruth een traantje wegpinkte.Ik voelde me daardoor begrepen en gestut: bijzonder dat een vreemde zĂł dichtbij je kan komen! Als ik ooit nog antwoorden op ingewikkelde vragen mocht zoeken, dan weet ik wel bij wie ik aan de poort klop....

Charlotte

Toen ik een burn-out had, ben ik bij Ruth terecht gekomen. Ze heeft me weer in contact gebracht met mijn gevoel, waardoor ik hier ook steeds meer op durf te vertrouwen en dat wat ik wil belangrijk is in plaats van de ander. Ruth is een bijzondere, warme vrouw die mij heeft laten inzien dat je van je ouders niet alleen gemist hebt maar ook gekregen hebt. Dat inzicht alleen heeft mij mijn gemis doen ophalen bij mijn moeder en ook met andere ogen naar haar doen kijken.

Maaike van Kaam

Ruth is op meerdere niveau's op het gebied van persoonlijke ontwikkeling een voortreffelijke coach. Als professional heeft zij mij gegidst en zelf het werk laten doen. En dat is de kracht van proposia forsa. Een inspirerende ervaring voor ontwikkeling in het leven.

Henk Wokke

It was obvious to me that I wanted to change certain things in life, however, that’s easier said than done. Therefore, I started seeing Ruth as my life coach. In an environment of openness and confidence, she helped me come closer to myself and the issues I have to deal with. She has been an excellent guide on my path and I am very grateful for her help and professional attitude.

Evert Dethier

Ruth has the ability to create an atmosphere in which her expertise becomes a friend who triggers you to open your hart and inpires you colour your dreams.

Boudewijn Rip

Ik heb Ruth ervaren als een zeer bevlogen, invoelende en professionele begeleider. Ze raakt de diepere lagen.

Mary Van Dam

Ruth heb ik leren kennen als een vrouw die persoonlijk contact maakt. Ze is erg empathisch en creatief. Ik ben erg onder de indruk van hoe ze de vinger op de zere plek legt en daar een ontwikkelstap bij aanreikt.

Om uw ervaring te delen, kunt u deze met onderstaand formulier opsturen en deze zal dan zo spoedig mogelijk op de site geplaatst worden.
Alvast hartelijk dank!

Uw naam

Uw e-mail

Uw referentie