Ouders en kinderen met CF

Ouders en kinderen | diagnose Cystis Fibrosis (CF)

Sinds enige tijd verzorg ik in opdracht van de CF stichting coaching en workshops voor ouders van baby’tjes die net de diagnose van Cystis Fibrosis hebben gekregen via de hielprik.

Je kind vertoont soms nog geen symptomen maar je krijgt als ouder wel te horen dat je kind ziek is en veel medische begeleiding nodig heeft. Naast de rollercoaster van medische instructies en kennis waar je als ouders instapt, is het fijn om ook de ruimte te krijgen om de diagnose op een andere manier te verwerken. Hoe ga je hier als partners mee om? Wat betekent dit voor de andere kinderen in het gezin? Hoe vertel je het aan de familie, vrienden en op de school van je andere kinderen? De CF stichting biedt ouders 4 gesprekken aan huis aan. Kijk hier voor meer info en aanmelding.

Ook verzorg ik coaching voor jongeren met Cystis Fibrosis. Soms samen met hun ouders of met ouders apart. Jongeren moeten uiteindelijk op hun eigen benen terecht komen en zelfstandig hun weg gaan. Vaak houden zij er andere opvattingen op na dan hun ouders. Dat is een gezonde ontwikkeling door de generaties heen.

Tegelijk komt daar voor jongeren met CF en hun ouders een extra uitdaging bij. Hoeveel ruimte is er om op hun eigen manier de CF een plek te geven? Hoeveel ruimte hebben ouders om hun jongere met CF los te laten en werkelijk zijn of haar eigen weg te laten vinden? Hoe vind ik een juiste balans tussen de wereld verkennen en risico’s vermijden?

De CF stichting biedt jongeren met CF en/of hun ouders hierin een belangrijke steun. Via de CF-stichting kun je een serie van vier begeleidingsgesprekken aanvragen voor directe ondersteuning in deze ingewikkelde periode.

Klik hier voor meer info  en aanmelding.