Heb je ASS? Behandeling Autisme

Autisme (ASS) en hoe ga je ermee om?

Als je merkt dat sommige dingen voor jou niet zo vanzelfsprekend gaan en je een diagnose hebt dan ontstaan vaak vele vragen. Wat betekent dit werkelijk voor mij? Hoe geef ik het een plek in mijn leven? Wat is mijn kracht naast de beperkingen die het heeft?

Voor deze en vele andere vragen kun je bij mij terecht. Ik kan je helpen om autisme niet alleen te zien als beperking maar als een gave waar je rekening mee moet houden. Sommige dingen gaan je gemakkelijker af dan voor veel mensen, andere dingen zijn wat moeilijker. Als jij leert om je eigen uniek zijn en je eigen authenticiteit te zien in plaats van een beperking dan staat er niets meer in de weg om een goed en vervullend leven te leiden. Tot nu toe heb ik vele mensen met succes in dit proces begeleid.

Ook voor ouders die een diagnose hebben ontvangen of twijfelen of zij hun kind willen laten diagnosticeren kan ik iets betekenen. Ik ben zelf ouder van een kind met autisme. Samen met mijn kind, partner en gezin hebben we een intensieve en heel rijke zoektocht achter de rug die ik persoonlijk nooit had willen missen. Ik heb zoveel geleerd over anders kijken en anders ervaren. Naast mijn intensieve omgang met hedendaagse kunst heeft dit proces mijn blik enorm verruimd en mijn leven verrijkt.

Belangrijke gidsen en inspiratoren in mijn zoektocht naar de betekenis van autisme en hoe daar concreet mee om te gaan in het dagelijkse leven zijn prof.dr. I.A. van Berckelaer-Onnes en de medewerkers van het Ambulatorium aan de Universiteit van Leiden.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.